Workshops op aanvraag

U kan kiezen tussen volgende workshops:

Workshop 1

Initiatie flamenco dans voor beginners

Wil je graag kennismaken met de boeiende wereld van Flamenco dans, dan is deze workshop zeker iets voor jou. Daar leren we  je de typische hand - en armbewegingen, voetstampen, handklappen en basispassen van de Flamenco rumba. Ook geven we je meer achtergrond informatie over de geschiedenis en tradities binnen de Flamenco wereld.

Workshop 2

Theorie en inzicht in de ritmestructuren van Flamenco

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten over deze boeiende muziekstijl? Dan is deze cursus zeker iets voor jou ongeacht of je al dan niet danst, zingt, percussie of gitaar speelt. We dompelen je onder in de achtergronden, geschiedenis en ritmestructuren van flamenco en leren ook een basis handklappen op de verschillende ritmes eigen aan flamenco.

Workshop 3

Castagnetten leren spelen op alle niveaus

Castagnetten is een muziekinstrument dat iedereen kan leren spelen. In de workshop voor beginners leren we je de basistechnieken van castagnetten aan. In de middengroep leren we je op muziek spelen en in een hoger niveau leren we je de coördinatie van dans met de castagnetten

Workshop 4

Techniek en choreografie met attributen

Als je graag een workshop met een specifiek attribuut wil aanvragen kan je kiezen uit de verschillende dansattributen die in flamenco worden gebruikt zoals: el abanico (waaier),  el baston (stok), el manton (grote sjaal),  la bata de cola (sleepjurk), las castañuelas (castagnetten), el sombrero (hoed), la pandereta (tamboerijn).

Workshop 5

Flamenco por Fiesta

Leer de vrolijke tangos, rumbas of bulerias por fiesta! Een ideale kennismaking met de feestelijkere stijlen van Flamenco. Er wordt intensief gewerkt op ritme, voetenwerk, handklappen, coördinatie en concentratie.

Workshop 6

Latin mix


Wil je een combinatie van Flamenco initiatie met Latin animatie? Dan is dit de ideale formule! Latin mix is een combinatie van populaire Flamenco Rumba’s gecombineerd met andere dansstijlen en bekende zomerhits. Een ideale opwarmer of afsluiter voor jouw feest! Sfeer en ambiance verzekerd!