LARA VANDERHAEGHE

Haar passie voor dans en theater begon al op jonge leeftijd. Toen ze 6 jaar werd ging ze ballet volgen bij de plaatselijke dansschool. 4 jaar later volstond dat niet meer en kwam ze in Brussel terecht bij de gerenommeerde Dolores Lagae en later ook bij Hedwige Hardies.

Toen ze 18 werd waagde ze de sprong naar de professionele danswereld en schreef zich in aan het Hoger Instituut voor Dans, het huidig Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daar volgde ze  Musical en Theaterdans en liep stage aan het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in de reizende productie “The Sound of Music”. 4 jaar later studeerde ze af en begon ze haar carrière als choreografe aan verschillende dansscholen.

Intussen had ze haar eigen zanggroep “Female”, kreeg ze regelmatig rolletjes in Vlaamse series zoals “Thuis”, “Familie”, “Deadline”, “Het Mooiste Moment”,… en was ze choreografe voor allerhande projecten, gaande van fashionshows, missverkiezingen, travestieshows,…


Eind jaren ‘90 werkte ze mee aan producties van Music Hall als “Aïda” en “Carmen”.Die laatste wakkerde haar passie voor flamenco aan en vlak daarna sloot ze zich aan bij het flamencocentrum Peña al Andalus onder leiding van Ana Ramon. Ana was haar mentor binnen flamenco en zo kon ze op korte tijd aansluiten bij Compañia al Andalus.


Intussen volgde Lara tal van workshops en extra lessen bij ondermeer Fernando Reyes, José Gutierrez, Farruquito, El Farru, La Lupi, Antonio Canales, Saray de los Reyes, Pilar Ogalla, David Perez, Choni Perez, Ivan Vargas, Leli Dores ,…


In 2004 stond ze met het gezelschap “Danzas de España” op de podia van Vorst Nationaal en Luxemburg in samenwerking met de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestra, de alom bekende paardenrijschool uit Jerez de la Frontera. In 2005 werkte ze in opdracht van Peña al Andalus mee aan het VRT-programma “Witte Raven” en in 2010 toerde met collega Nina Perez heel Vlaanderen door met het bekende “Dos Cervezas” van Tom Waes.


In 2007 was Ana op zoek naar assistentie om de lessen binnen het flamencocentrum uit te breiden. Samen met Ana Ramon en dochter Nina Perez vormt Lara een creatief en energiek team binnen de flamencowereld. Lara verdiepte zich vooral in het aanleren van klassiek Spaanse dansen en de basiskennis van flamenco.