NINA PÉREZ

Nina Pérez zette haar eerste danspasjes op 4-jarige leeftijd in het zonnige zuiden van Spanje om samen met haar neven en nichten de Sevillanas te kunnen dansen. Sindsdien groeit ze op in de muzikale flamencowereld van haar ouders Ana Ramón en Antonio Pérez Martin en ontdekt ze haar eigen talenten.

Op 17-jarige leeftijd wint Nina de Eerste Prijs van de “Internationale Flamencowedstrijd” in Antwerpen. Om zich verder te vervolmaken vertrekt Nina in 2007 naar Sevilla, om flamenco te studeren bij “Acadamia Manuel Betanzos” en “Escuela Ados de Angel Atienza” met verschillende gastdocenten zoals: Mercedes Ruiz, Belen Maya, Rafaela Carrasco, Javier Latorre, La Truco, Isabel Bayon, Angelita Vargas, Carmen Ledesma, Alicia Marquez , Adela Campallo, Rafael Campallo,  Andres Peña , Pilar Ogalla , Pastora Galvan, La Choni, David Perez, Saray de Los Reyes, Rocio Molina...

Ondertussen legde ze vele contacten en voegt Nina Pérez zich regelmatig bij professionele gerenommeerde artiesten uit Spanje. Zo werkte ze reeds samen met Antonio Molina “El Choro”, Miguel Angel Heredia, Gabriel de la Tomasa, Javier Rivera, Javier Flores, Luis Amador, Juan Campallo… Tijdens het prestigieuze "Festival de Flamenco" te Jerez volgde Nina een Masterclass bij choreograaf Javier La Torre. Hierbij kreeg ze de kans om samen op het podium te staan op het Festival van Jerez 2010.


Nina Pérez staat ondertussen bekend als een zeer elegante, vrouwelijke danseres met een heel persoonlijke interpretatie en uitstraling. Haar dans heeft de sierlijkheid van de Sevillaanse school gecombineerd met het speelse ritme van Jerez. Ze heeft ook vele prachtige choreografieën gemaakt voor verschillende internationale projecten.


Tot op vandaag keert Nina Pérez terug naar haar Andalusische roots om zich verder te verdiepen in deze boeiende levensstijl "Flamenco". Flamenco is meer dan muziek en dans, het is een manier van leven. Het is een wereld van echte emoties: van passie en temperament, van vreugde , afscheid en verdriet. Dat weet Nina Pérez telkens eerlijk naar voren te brengen…. Zowel tijdens haar lessen als op het podium. Samen met collega Lara Vanderhaeghe en Ana Ramón hebben ze een perfecte artistieke match gevonden en werkten ze heel wat creatieve projecten uit onder meer: Feria Andaluza, Fiesta Flamenca, Flamenco Festival, Flamenco kids. Zij was ook special guest bij: Belle Perez, Tom Waes, Flamenco de Flandes, Mode Academie Antwerpen, Ballet Classico Español.


Speciale artistieke medewerking aan tv-programma’s zoals:

Vlaanderen Boven, Afrit 9, Sketch à Gogo met Stany Crets en Peter van den Begin, Man Bijt Hond, Witte Raven, F.C. de Kampioenen, Tomtesterom, Villa Vanthilt, Vlaanderen Muziekland, de Vlaamse Tien om te Zien, de Dinsdagshow, Oudejaarsavond Peter Live Show, de Wereld van Kaatje, KETNET, Familie, Masterchef.


Kers op de taart in juni 2012

Na 25 jaar hard werken winnen Ana Ramón, Antonio Pérez Martin en Nina Pérez de prestigieuze prijs "PREMIO NACIONAL DE FLAMENCO" , uitgereikt door de CATEDRA DE FLAMENCOLOGIA in JEREZ DE LA FRONTERA voor “de beste Flamenco verspreiding in het buitenland”. Een hele eer voor dans en cultuur in België!