PREMIO NACIONAL DE FLAMENCO 2012

Na 35 jaar de Andalusische cultuur te vertegenwoordigen in België, worden Ana Ramón, Antonio Pérez Martin en dochter Nina Pérez beloond om hun fantastische inzet voor deze rijke cultuur.

Gedurende 35 jaar was het doel van Flamencocentrum Peña Al Andalus heel gericht: wekelijkse flamenco cursussen voor alle leeftijden, optredens met gerenommeerde artiesten uit Spanje, herfst- en zomerworkshops, Spaanse gastronomie, dansrecitals in theaters en natuurlijk niet te vergeten de immens populaire Feria Andaluza die zij gedurende 12 jaar organiseerden in Boom en 3 jaar in Antwerpen Bocadero. 15 jaar lang konden de mensen de Andalusische sfeer opsnuiven in een prachtig kader.

Bijna 1.200 activiteiten rond Flamenco hebben ze reeds gerealiseerd. Enkele jaren geleden werd Peña Al Andalus dan ook officieel erkend door de Junta de Andalucia als  “Beste prototype van een Peña in West-Europa".

Maar nu valt de kers op de taart! Op 15 juni 2012 maakten de juryleden van "la Cátedra de Flamencología de Jerez" bekend welke Flamenco artiesten en Flamenco organisaties in de prijzen vielen.

Peña Al Andalus krijgt de prijs van "Premio Nacional a la Promoción del Flamenco" dus de erkenning van Flamenco verspreiding.Deze internationale prijsuitreiking viel op 10 juli 2012 en hebben we met veel trots in dank ontvangen!

We zouden dan ook iedereen willen danken die al die jaren in de Peña naar fantastische flamenco optredens zijn komen kijken, alle artiesten die in 35 jaar tijd zijn komen optreden, al onze leerlingen, onze vrijwilligers en assistenten.

We hopen uiteraard nog vele jaren te mogen lesgeven, dansen, optreden en de Andalusische cultuur in al zijn facetten te mogen vertegenwoordigen!

“ Flamenco es nuestra pasión es lo que somos “