Wie zijn wij

De Antwerpse Peña Al Andalus - Fundación de Flamenco  is een begrip onder de liefhebbers van de Spaans-Andalusische cultuur.

Sinds Flamencodanseres Ana Ramón en Antonio Perez Martin in 1985 de deuren van dit Flamencocentrum openden, zijn de "Aficionados" van heinde en verre toegestroomd om te genieten van authentieke Flamenco in Antwerpen. Met dit levenswerk trachten zij al meer dan 35 jaar een culturele band te scheppen tussen de Vlaamse en Spaanse gemeenschap in België.

Zo zijn er wekelijks cursussen Flamencodans en Klassiek Spaans op alle niveaus van beginners tot en met gevorderden. Voor kinderen, jongeren en volwassenen en 60+.Peña Al Andalus biedt je een hele waaier aan mogelijkheden om je te verdiepen in verschillende Flamenco stijlen tijdens de herfst- en zomer workshops  met nationale en internationale gastdocenten.

Samen met dochter Nina Pérez heeft Ana Ramón haar eigen professionele groep "Compañia Al Andalus" opgericht. Een Companie waar ze regelmatig mee optreden, een warme aanrader voor jouw feest!

Als droom realiseerde zij de laatste jaren het bekende "Flamenco Festival Antwerpen", met top artiesten uit Spanje zoals Farruquito en Gema Moneo, Antonio Canales en La Lupi, Farru en Karime Amaya, Pilar Ogalla en Andrés Peña, Dorantes en Maite Martin.

Als hoogtepunt organiseren zij jaarlijks de dansrecital "Fiesta Flamenca". Een muzikale, wervelende dansreis doorheen Andalucia gebracht door al haar leerlingen in het Zuiderpershuis. Choreografen Ana Ramón, Nina Pérez verrassen jullie elk jaar weer met hun artistieke creaties.


De mooiste momenten in de Peña zijn zeker de Flamenco live -voorstellingen waarbij regelmatig topartiesten uit Spanje worden uitgenodigd. Hou zeker ons programma in het oog.

Als hoogtepunt voor ons 30ste verjaardagsfeest mochten we Farruquito en zijn gezelschap verwelkomen.